دستورالعمل خرید و فروش پهپاد و کوادکوپتر دست دوم و کارکرده

8083 بازدید

با تولید پهپادهای تجاری توسط کمپانی های مختلف در جهان در سالهای اخیر، بازار خرید و فروش تجهیزات پهپادی دسته دوم رونق قابل توجهی پیداکرده است. در این مقاله سعی داریم در خصوص فاکتورهایی که در خرید یک پهپاد تجاری غیر نظامی باید دقت کنید صحبت کنیم، با ما همراه باشید.

فاکتور فروش پهپاد را از خریدار بگیرید

این مهم است که تاریخچه پهپادی که قصد خرید آن را دارید چیست. پهپاد مورد نظر از کجا آماده و چگونه به خریدار ابتدایی به فروش رسیده است. پهپاد کالای خاصی ست و بهتر است در صورت خرید پهپاد دسته دوم، فاکتور خرید اولیه آن را از فروشنده بگیرید.

اگر پهپاد فاکتور نداشت، چه کار کنیم؟

بهتر است آن را خریداری نکنید. به هر شکل اگر تصمیم به خرید آن دارید، حتما همه چیز را ثبت و ضبط کنید. یک برگه بردارید با دست خط خوش یا بهتر است آن را تایپ کنید. فرآیند خرید خود را در آن به جزئیات بنویسید. برای مثال نام و نام خانوادگی فروشنده، کد ملی آن، تلفن همراه او، شماره ثابت او و همچنین آدرس محل سکونت و کدپستی فروشنده

اطلاعات خریدار یعنی خودتان را هم باید به همین صورت بنویسید.

در نهایت اطلاعات کامل پرنده، شماره سریال بدنه یا ایرکرفت، شماره سریال ریموت کنترل و اقلام کامل پرنده

بهتر است قیمت نهایی پهپادی که قصد خرید دارید را به عدد و حروف بنویسید و حتما این مبلغ را به شماره حساب خود شخص فروشنده بریزید. این برگه را ما مبایعه نامه می گوییم که باید ما بین خریدار و فروشنده نوشته شود. پیشنهاد می کنید در صورت وجود و عدم وجود فاکتور اولیه، این مبایعه نامه را ما بین خود و فروشنده بنویسید.

متن مبایعه نامه پهپاد به چه صورت باشد؟

اینجانب (نام و نام خانوادگی خریدار) به کد ملی … به شماره همراه … به شماره ثابت … به آدرس محل سکونت … به کدپستی … در تاریخ (تاریخ روز معامله) یک دستگاه پهپاد به مدل (نام تجاری پهپاد) برای مثال مویک ۲ پرو به شماره سریال بدنه … به شماره سریال ریموت کنترل … را از آقا/خانم (نام و نام خانوادگی فروشنده) به کد ملی … به شماره همراه … به شماره ثابت … به آدرس محل سکونت … به کدپستی … خریداری نمودم و مبلغ … (ریال) به شماره حساب/شماره شبا … به نام فروشنده واریز نمودم.

این مبایعه نامه در دو نسخه تهیه شود. طرفین هر دو برگه را امضاء و حتما اثر انگشت بزنند. یک نسخه برای خریدار و یک نسخه برای فروشنده خواهد بود. کپی کارت ملی طرفین معامله و همچنین رسید واریزی این معامله نیز به این برگه ضمیمه شود.

اگر شخص فروشنده موافق این روش نبود، ما پیشنهاد می کنیم پهپاد را خریداری نکنید.

نمونه فایل PDF مبایعه نامه خرید و فروش پهپاد و کوادکوپتر دست دوم و کارکرده

فایل PDF بالا را باز کنید و دو رونوشت از آن تهیه کنید و با قرار دادن کاربن با پر کردن آن دو نسخه، آنها را امضاء و اثر انگشت نمایید. موارد به صورت کامل و دقیق در فایل درج شده است.

پهپادی که قصد خرید آن را دارید در یک شرکت پهپادی آزمایش سلامت کنید

ما به شما پیشنهاد می کنید پهپادی که قصد خرید آن را دارید به یکی از مراکز و شرکتهای مجاز پهپادی برده تا آنها برای شما آزمایش سلامت آن را انجام دهند. می توانید با فروشنده در آن شرکت قرار گذاشته و این کارشناسی را در حضور طرفین معامله انجام دهید. در صورتی که فروشنده شما در شهر دیگری ست می توانید به او پشنهاد دهید که پهپاد را به شرکتهایی که این خدمات را ارائه می کنند ارسال کرده تا آنها بعد از بررسی گزارشی از وضعیت سلامت پهپاد را ارائه دهند.

شرکت نگاه آسمان یکی از شرکت هایی است که خدمات کارشناسی پهپادهای دست دوم و کارکرده را ارائه می دهد. شما می توانید برای کارشناسی پهپاد خود را به کلینیک این شرکت که مجهز به جدیدترین ابزار و دستگاه های تست پهپاد است ببرید و برگه کارشناسی فنی آن را دریافت کنید.

مالکیت پهپاد را به نام خودتان انتقال دهید

اگر فروشنده قبلا پهپاد را به نام خود در سامانه سازمان هواپیمایی کشوری پلاک کرده، باید به اکانت خود وارد شده و در قسمت ارسال درخواست ها، مالکیت آن را به نام شما انتقال دهد. این مورد زمانی امکان پذیر است که خریدار جدید در سامانه uas.cao.ir ثبت نام کرده و ثبت نام و اطلاعات آن تایید شده باشد. در این صورت فروشنده با ورود به قسمت گفته شده می تواند با زدن شماره ملی شخص خریدار جدید، مالکیت را انتقال دهد.

سوال: آیا خریدار می تواند، داشتن یا نداشتن پلاک پهپاد را بررسی کند؟

بله کافیست وارد سامانه uas.cao.ir شوید. در آن ثبت نام کنید و در قسمت لیست پهپادها، یک پهپاد جدید را ثبت کنید در صورتی که پهپاد مد نظر پلاک قبلی داشته باشد، در زمانی که شماره سریال بدنه آن را وارد می کنید، سامانه خطای تکراری بودن شماره سریال را خواهد داد. ممکن است در زمان خواندن این مقاله، سازمان هواپیمایی کشوری، راه آسان تری برای این مورد در سامانه خود ایجاد کرده باشد. اما امروز ۲۳ دی ماه ۱۴۰۰ تنها روش این است.

بعد از خرید پهپاد دسته دوم خریدار چه کاری باید انجام دهد؟

خریدار باید در اولین مرحله به سایت uas.cao.ir وارد شده و پلاک و سند مالکیت پهپاد را اخذ نماید و در یکی از مراکز مجاز این حوزه آموزش خلبانی دیده و گواهینامه صلاحیت پرواز را دریافت نماید. این را مدنظر داشته باشید که اسناد خرید پهپاد شامل فاکتور اولیه پهپاد در صورت وجود، مبایعه نامه، کارت ملی فروشنده و رسید واریز وجه را در نزد خود نگه دارید. ممکن است به آن نیاز داشته باشید.

لینک مرتبط: آموزش ثبت نام در سامانه سازمان هواپیمایی کشوری و دریافت پلاک
لینک مرتبط: آموزشهای پهپادمحور در نگاه آسمان

بعد از فروش پهپاد دست دوم و کارکرده فروشنده چه کاری باید انجام دهد؟

در صورتی که پهپاد را پلاک کرده اید، طبق توضیحات قبلی، مالکیت آن را به خریدار انتقال دهید. در غیر این صورت اگر خریدار با پهپاد، کار غیر قانونی و غیر مجازی انجام دهد، دردسر آن به پای شما نوشته می شود. ملاک، پلاک کردن در سامانه سازمان هواپیمایی کشوری است. همچنین در صورتی که سند مالکیت پهپاد را از سازمان هواپیمایی گرفته اید آن را باید به آنها عودت دهید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://iranhelicam.com/?p=12504
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
محمد چیتگرها
سوالات خود را از قسمت نظرات همین پست با ما به اشتراک بگذارید.
مطالب بیشتر
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد دستورالعمل خرید و فروش پهپاد و کوادکوپتر دست دوم و کارکرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.